ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΑΣ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ


Εδώ θα βρείτε μερικές σημαντικές στιγμές από την ιστορία της EMPRISE. Ξεκινάμε πριν πολλά χρόνια όταν η υπολογιστική δύναμη ήταν περιορισμένη και τα περισσότερα συστήματα λειτουργούσαν σε περιβάλλον DOS. Συνεχίζουμε με την δεκαετία που η εταιρεία μας εντάχθηκε στον κόσμο των ολοκληρωμένων συστημάτων μεγάλης κλίμακας και έγινε ένας από τους πρωτοπόρους παροχείς ολοκληρωμένων συστημάτων στην Ελλάδα.

1987 – Θαλής

Το πρώτο σύστημα της EMPRISE, Θαλής, αναπτύσσεται για να υποστηρίξει τον έλεγχο των κατασκευαστικών έργων στην στρατιωτική βάση Μπογιατίου. Ο Θαλής, που τότε λειτουργούσε σε DOS, αυτοματοποιεί την στατιστική ανάλυση δοκιμίων σκυροδέματος και δημιουργεί κατανεμημένη binary βάση δεδομένων σε δισκέτες για να καλύψει την έλλειψη σκληρών δίσκων εκείνης της εποχής

1988 – Σκύρα

Σύστημα Σκύρα. Λύση για την διαχείριση αποθήκης υλικών σκυροδέματος. Παρά το γεγονός ότι λειτουργούσε σε DOS το σύστημα παρήγαγε αποτελέσματα σε οθόνη γραφικών, τα οποία εκτύπωνε σε εκτυπωτή ακίδων.

1989 – Οφθαλμός

Δημιουργία του συστήματος Οφθαλμός. Ο Οφθαλμός παραμένει ακόμη και σήμερα το πρώτο σύστημα διαχείρισης φακέλων ασθενών οφθαλμολογικής κλινικής.

1991 – BASTAT

Σχεδιασμός και ανάπτυξη του BASTAT εκ μέρους γνωστού τότε περιοδικού με θέμα τα σπορ. Το BASTAT, που προέρχεται από την συγχώνευση των λέξεων basketball statistics, λειτουργούσε σε περιβάλλον DOS και υποστήριζε πολλούς χρήστες.

1998 – Αττική Οδός

Ένα σημαντικό έτος. Έχοντας μεγάλη εμπειρία στην ολοκλήρωση λογισμικού την τελευταία δεκαετία αναλαμβάνουμε μια σειρά έργων σχετιζόμενα με τα διόδια της Αττικής οδού. Τα συστήματα τα οποία ολοκληρώνονται αποτελούνται από υλισμικό και υλικό εξοπλισμό σε πρωτοφανή κλίμακα και περιπλοκότητα.

2005 – Emprise

Αυτό είναι το έτος μας. Έχοντας δραστηριοποιηθεί υπό το όνομα του γενικού της διευθυντή η εταιρεία μετονομάζεται σε EMPRISE. Το όνομα αντικατοπτρίζει το ήθος και την φιλοσοφία της εταιρείας. EMPRISE που στα αγγλικά σημαίνει «τολμηρό εγχείρημα» περιγράφει την στάση μας προς κάθε πρόκληση να την χρησιμοποιούμε ως έμπνευση για την δημιουργία ευρηματικών λύσεων. Εξάλλου είμαστε εφευρέτες και δημιουργοί.

2005 – Εγνατία Οδός

Η EMPRISE σχεδιάζει, υλοποιεί και εγκαθιστά το βασικό σύστημα διοδίων στον Πολύμυλο Κοζάνης.

2006 – Equinox

Το εκδοτικό χέρι της Warner/Chappell στην Ελλάδα, ένας από τους μεγαλύτερους εκδότες μουσικής του κόσμου, μας αναθέτει την ανάπτυξη του συστήματος πνευματικών δικαιωμάτων Equinox. Το σύστημα αυξάνει τα έσοδα της εταιρείας, επιταχύνει δραματικά την καταχώρηση μουσικών τίτλων και αυτοματοποιεί όλες τις διαδικασίες που έως τότε έτρεχαν χειροκίνητα.

EQUINOX

ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΣΤΕ!

Σύστημα διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων για την μουσική βιομηχανία. Διαβάστε περισσότερα...

ΘΑΛΗΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ...

Στατιστική ανάλυση δοκιμίων σκυροδέματος για τον κατασκευαστικό τομέα. Μάθετε περισσότερα...